Filozófiánk, hogy mindig azt keressük, mit kell tennünk egészségünk megtartásáért és tudatosan kerüljük mindazt, ami beteggé tehet.

Aaron Antonovsky izraeli szociológus nyomán

Az ülő munka veszélyei

Az emberi testet mozgásra „tervezték”, és nem arra a napi sok órán át tartó passzív ülésre, amit már gyermekként elkezdünk az iskolapadban és egy életen át folytatunk az irodában. Ma már tényként kezelendő, hogy a mozgásszegény, ülő életmód negatívan hat az egyén egészségi és mentális állapotára, közvetlenül befolyásolja napi közérzetét, ezáltal teljesítményét és motiváltságát.

Az ülő életmód káros következményei (Sitting Disease) lehetnek többek között:

  • rögzülő helytelen testtartás, melynek következtében porckorongsérv alakulhat ki,
  • kórós izomtónus-fokozódások, amelyek fejfájást, vagy végtagzsibbadást okozhatnak,
  • romló vérkeringés és szívbetegség-kockázatok növekedése,
  • fokozott idegrendszeri terheltség,
  • a végbélrák fokozott kockázata

Kidolgoztunk segítségként egy olyan, az említett problémák ellenszeréül szolgáló mozgásprogramot, melynek feladatai – kis időigényük miatt – a napi munkavégzéssel összehangolva jól végezhetőek.

Mozgásprogram

A passzív, irodai, ülő életmódot aktív irodai életmóddá alakíthatjuk.

ClipCoach

Hordozható személyi edző non-stop veled!

Partnerség

Új munkahelyi életmód

  • Az ülő életmóddal szemben a saját testünket - amelyet meg kell tanulnunk tudatosan és célzottan használni - ajánljuk eszköznek, annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk. Az Actlico egy olyan mozgásprogramot kínál, mely által a passzív, irodai, ülő életmódot aktív irodai életmóddá alakíthatjuk. A mozgásprogram - segít elsajátítani a helyes ülő és álló testtartást, - erősíti a testtartás stabilitásáért felelős izmokat, - gondoskodik a kényszertatások miatt kialakult izomfeszülések feloldásáról, - fokozza a vérkeringést és az ízületek tápanyagellátását, - segít levezetni a napi stresszt. A mozgásprogram az egész napra elosztva tartalmazza a gyakorlatokat, így biztosítva a napközbeni folyamatos aktivitást, s a feladatok kis időigényük miatt a napi munkavégzéssel összehangolva végezhetők. Az Actlico mozgásprogram kidolgozója Puskás Mária gyógytornász, humánkineziológus. Fő szakterülete az inaktív ülő életmódból fakadó mozgásszervi panaszok kezelése. A program magába foglalja mindazt a több éves tudást és tapasztalatot, melyet ügyfeleivel az ezen a területen folytatott terápiák során felhalmozott.
  • A mozgásprogramot egy kisméretű testre rögzíthető szenzorral, a ClipCoach-csal támogatjuk, amely a hozzá tartozó mobilalkalmazás segítségével folyamatosan elemzi viselőjének ülő, illetve álló testtartását, és jelzi számára, ha testtartása helytelenné válik. A ClipCoach segítségével folyamatosan korrigálni tudjuk testtatásunkat, mely eredményként idegrendszerünk és izmaink megtanulják a kívánatos, helyes testtartást.
  • Az Actlico azon munkáltatók számára kínálja partnerségét, akik az elmúlt évtizedekre jellemző passzív, irodai, ülő életformával szemben egy új életmód lehetőségét szeretnék dolgozóik számára biztosítani. Az aktív, irodai életmód az egyéni életminőség javításának lehetőségét kínálja. A dolgozók jó közérzete, elégedettsége rövidtávon megtérülő befektetés a munkáltató számára is. Partnereinket, és rajtuk keresztül a programban résztvevő munkatársaikat edukációval és tanácsadással támogatjuk az Actlico programban és az aktív irodai életmód fenntartásában.

Partnereink: